Vesti

Državno prvenstvo Srbije za pionire, Beograd 05-06.12.2020.

Ovog vikenda u Beogradu održano je državno prvenstvo Srbije za pionire na kome je naš klub ostvario fenomenalne rezultate!!! U konkurenciji 210 plivača iz 32 kluba nastupilo je 10 naših plivača i osvojilo ukupno 9 medalja (5 srebrnih i 4 bronzanih)!!!

Laković Aleksandar zablistao je na ovom prvenstvu osvojivši 5 individualnih medalja (3 srebrne i 2 bronzane)!!! Srebrne medalje Aleksandar je osvojio u disciplinama 200m slobodno, 100m delfin i 200m mešovito, dok je bronzane medalje osvojio u disciplinama 50m slobodno i 100m ledjnim stilom!!! Laković je u svim disciplinama u kojima je nastupio ostvario ubedljive lične rekorde!!! U konkurenciji za najuspešnijeg pionira Laković je zauzeo DRUGO mesto!!!

Jovanović Djordje osvojio je drugo mesto u disciplini 100m ledjno sa sjajnim rezultatom 1:14.20 čime je svoj lični rekord popravio za 4 sekunde!!!

Izezetno zapažen rezultat postigli su Stanojević Nina, Vučić Petra i Nikolić Vuk. Nina je u disciplini 200m mešovito osvojila drugo mesto, ali je diskvalifikovana zbog greške pri startu. U disciplinama 100m delfin i 100m prsno Nina je zauzela 5. mesto!!! Nikolić Vuk nije uspeo da se okiti medaljom, ali je u borbi za najuspešnijeg pionira zbirom FINA bodova iz tri discipline zauzeo 6. mesto, a u konkurenciji devojčica Petra Vučić je zauzela 7. mesto.

U štafetnim trkama naš klub osvojio je 2 bronzane medalje u disciplinama 4x50m slobodno za dečake u sastavu Nikolić Vuk, Živković Luka, Tasić Dimitrije i Laković Aleksandar i u disciplini 4x50m mix mešovito u sastavu Nikolić Vuk, Stanojević Nina, Laković Aleksandar i Vučić Petra dok je u disciplini 4x50m mešovito za dečake u sastavu Jovanović Djordje, Tasić Dimitrije, Laković Aleksandar i Nikolić Vuk naš klub zauzeo drugo mesto !!!

Čestitamo našim plivačima na izvanrednim rezultatima i osvojenim medaljama!!!

Rezultate sa ovog takmičenja možete pogledati OVDE.

pioniripioniri