treneri

Treneri

Za rad sa našim plivačima zaduženi su licencirani treneri.

Božinović Marko

Rođen je 16.09.1992. godine. Plivanjem se bavi od svoje sedme godine. Kao član našeg kluba prošao je sve uzrasne kategorije. Osvajač je brojnih medalja i nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Državni prvak bio je preko 10 puta i osvajač je preko 40 medalja na Državnim prvenstvima. Bio je član reprezentacije Srbije u periodu od 2006. do 2010. godine. Učesnik je EYOF-a u Beogradu 2007. godine i osvajač medalje na COMEN Cup-u na Kipru sa reprezentacijom 2008. godine.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu diplomirao je 2015. godine, a na istom fakultetu 2018.godine završavio master studije. Kao trener u klubu radi od decembra 2013. godine. Marko je kao trener radio u obuci neplivača, školi plivanja, predtakmičarskoj grupi a trenutno je trener prve ekipe. Za člana Stručnog saveta Plivačakog saveza Centralne Srbije izabran je 2021.godine, da bi od 2022.godine postao član Stručnog saveta Plivačkog saveza Srbije.

Stefan Stojanović

Plivanje je postalo deo mog života od sedme godine. Tokom plivačke karijere, osvojio sam preko 500 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima kako za klub tako i za Reprezentaciju Srbije. Prvi put sam predstavijao Srbiju 2010. godine, donoseći mnogo medalja. Bio sam polufinalista na Olimpijadi mladih (EYOF) u Trabzonu 2011god. i vicešampion na Centralnom evropskom takmičenju iste godine.
Završio sam plivačku karijeru 2016. godine, ali sam ostao aktivan kao trener od 2017. godine, u tom periodu trenirao sve uzraste i selekcije u klubu.
Diplomirao sam ekonomiju na državnom fakultetu u Nišu i stekao trenersku licencu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u istom gradu. Kroz svoje iskustvo kao plivač, reprezentativac i trener, želim inspirisati nove talentovane generacije i doprineti razvoju plivanja u Srbiji.

Jovanović Predrag

Rođen je 20. juna 1980. godine u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu fizičke kulture Univerziteta u Nišu 2005. godine sa temom: „Razvoj plivačke efikasnosti kod mešovitog plivanja“ sa ocenom 10.00. Magistarsku tezu je odbranio 2010.godine pod nazivom „Razlike u morfološkim karakteristikama,motoričkim i funkcionalnim sposobnostima plivača i nesportista“ i dobio diplomu magistra nauka.

Nakon diplomiranja zasniva radni odnos u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Nišu kao profesor fizičke kulture.

Od osnivanja plivačkog kluba „Sveti Nikola” decembra 1990. godine, jedan je od prvih takmičara, učestvovao na regionalnim, republičkim i državnim prvenstvima i brojnim plivačkim mitinzima. Januara 2000. godine izabran je na mestu trenera plivačkog kluba „Sveti Nikola” iz Niša. U toku trenerske karijere mnogi mladi plivaci koje je trenirao osvojili su medalje na drzavnim i regionalnim prvenstvima, kao i na brojnim plivačkim mitinzima u zemlji i inostarnstvu.U klubu radi sa takmičarskom grupom u kategoriji pionira.

Radoman Radivoje

Operativni trener plivanja.
Trener u klubu od 2003. god. Od 2003.-2008. radio kao trener na obuci neplivača. U periodu 2008.-2013. sticao dodatno iskustvo vodeći školu plivanja. Od 2013. do danas trener najmladjim takmičarskim generacijama u Sportskoj školi plivanja.
Kao trener najmladjih takmičara učestvovao na mnogim mitinzima u regionu i državi.
Plivački sudija od 2006. god. i bio učesnik na preko 100 plivačkih dogadjaja medju kojima se izdvajaju Comen Cup i Univerzijada u Beogradu 2009. god. kao i mnoga državna takmičenja.

Kostić Petar

Rodjen je 08.09.1997. godine.

Kao član našeg kluba prošao je sve uzrasne kategorije. Osvajač je mnogobrojnih medalja na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Kao trener u našem klubu, posvetio se obuci mladih plivača. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja stekao je zvanje operativnog trenera plivanja 2020 godine. Njegovo zalaganje i entuzijazam inspirišu mlade plivače da postignu svoje najbolje rezultate.

Veličković Jovan

Rodjen je 17.5.1991. godine. Kao član našeg kluba prošao je sve uzrasne kategorije. Osvajač je mnogobrojnih medalja na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Najznačajnije rezultate postigaoje 2008. i 2009. godine u disciplinama 50m i 100m delfin kada je i postao juniorski prvak Srbije.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja stekao je zvanje operativnog trenera plivanja 2017. godine. U klubu je zadužen za obuku plivača.